Ексклюзиви
неділя, 20 грудня 2009 12:22

Чавес готується до війни з Колумбією

Чавес готується до війни з Колумбією
Уряд Колумбії повідомив, що будує нову військову базу на кордоні з Венесуелою і привів в стан готовності шість десантних батальйонів.

"Відносини між двома державами досягли критично низького рівня, а президент Венесуели Уго Чавес вже наказав своїм генералам готуватися до війни. Звинувативши Боготу і США в намірі напасти на Венесуелу, Чавес перекинув до кордону додаткові 15 тисяч солдатів", - повідомила британська телерадиокорпорация "Бі-Бі-Сі".

В свою чергу міністр оборони Колумбії Габріель Силва оголосив про створення нової військової бази "Ла Гуахира" на півночі країни, поблизу венесуельського кордону. Одночасно приведені в стан підвищеної готовності десантні батальйони, оснащені вертольотами американського виробництва. Парк вертольотів, в основному Blackhawk, налічує 120 одиниць, що робить армійські ВВС Колумбії найбільш оснащеними і боєздатними в Латинській Америці.

На новій базі будуть розквартировані до тисячі військовослужбовців. На ній також буде створений центр по наданню допомоги представникам народності Вайуу, що живуть в цьому районі.

На думку корреспондента"Б-Б-Си", нагнітання військових сил з обох боків чреватим відкритим конфліктом, який може бути ускладнений присутністю в прикордонному районі 2 тисяч повстанців, які також готують до зіткнення між двома державами.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Чавес готується до війни з Колумбією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути