четвер, 17 грудня 2009 12:39

Чавесу в п"ять разів збільшать зарплату, яку він віддає бідним дітям

Чавесу в п"ять разів збільшать зарплату, яку він віддає бідним дітям

Зарплата венесуельського лідера Уго Чавеса, яка в даний час складає 2,8 тисяч боліварів (близько 1,3 тисяч доларів), може збільшитися до 14385 боліварів (6,198 тисяч доларів), повідомили в четвер венесуельські ЗМІ.

В середу національна асамблея країни в другому читанні схвалила законопроект, що регулює зарплату держчиновників вищого рангу. Так, максимальну платню для президента, депутатів, віце-президента, генпрокурора, глави Федерального округу, президента і директора Центробанку Венесуели складе 15 мінімальних розмірів оплати праці (14385 боліварів). Заступники міністра, секретар уряду Федерального округу, губернатори отримуватимуть 10 МРОП - 4,1 тисячі доларів, а регіональні законодавці, держпрокурори і мери - 8 МРОП - 3,3 тисячі доларів.

Окрім цього, відповідно до нового закону, чиновникам заборонено виплачувати винагороди або премії.

Для того, щоб закон набув чинності, необхідно, щоб пройшли його публічні слухання, після чого він буде підписаний президентом країни і опублікований в головному друкарському органі країни - Gaceta Oficial.

Між тим, в березні Уго Чавес закликав державних службовців скоротити "надмірні", за його словами, витрати і підписав відповідний указ, який став частиною урядової програми з подолання негативних наслідків світової фінансової кризи. Відповідно до документа, максимальна платня для президента і депутатів складала 12 МРОП, а для мерів і регіональних представників - до 10 МРОП, - 3,7 тисяч доларів.

При цьому, за словами Чавеса, ані сантима зі своєї зарплати він не витрачає на себе - половина цих грошей йде на виплату аліментів на утримання молодшої дочки (всього у президента п"ять дітей), а решта коштів - до фонду допомоги бідним дітям.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Чавесу в п"ять разів збільшать зарплату, яку він віддає бідним дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути