вівторок, 15 грудня 2009 11:46

Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни

Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни

Президент Венесуели Уго Чавес різко розкритикував політику США на закритті саміту Боліваріанського альянсу народів нашої Америки (АЛБА) в Гавані.

Він заявив, що США оточили Венесуелу військовими базами на Арубі, Кюрасао і в Колумбії, де американська армія дістала доступ до семи військових баз. США не зможуть перемогти Венесуелу, навіть якщо створять тисячу баз, заявив венесуельський президент під оплески залу.

"Знайте, це лауреат Нобелівської премії війни", - додав він, кажучи про президента США.

Чавес прокоментував також заяву державного секретаря США Гілларі Клінтон, яка попередила Болівію і Венесуелу "про небажані для них наслідки", які викличе розвиток їхніх відносин з Іраном.

"Це дурна погроза. Ми не боїмося вас", - заявив венесуельський лідер.

При цьому він вказав, що, за порадою держсекретаря, "зважує можливі наслідки" і відносини Венесуели "з народом і урядом Ірану зміцнюватимуться з кожним днем".

Чавес підкреслив, що не тільки Венесуела розширює зв"язки з Іраном в Латинській Америці. Він нагадав, що нещодавно президент Ірану Махмуд Ахмадінежад відвідав з візитом Бразилію.

Раніше цього дня з трибуни саміту АЛБА виступав друг і послідовник венесуельського лідера Ево Моралес. Він теж вимовив необхідні слова залякування на адресу Сполучених Штатів, пообіцявши "другий В"єтнам", якщо Штати продовжать свою "мілітаристську агресію" в регіоні. І так же, як і Чавес, президент Болівії рішуче відкинув попередження Гілларі Клінтон про небажаність розвитку зв"язків Болівії та Венесуели з Іраном, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Чавес присудив Обамі Нобелівську премію війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути