Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2009 09:43

Моралес пообіцяв Обамі влаштувати другий В"єтнам у Латинській Америці

Моралес пообіцяв Обамі влаштувати другий В"єтнам у Латинській Америці

Латинська Америка "стане другим В"єтнамом" для США, якщо ті продовжать свою "мілітаристську агресію" в регіоні. Про це заявив президент Болівії Ево Моралес на завершальній стадії саміту Боліваріанського альянсу народів нашої Америки (АЛБА), який завершується в кубинській столиці.

"Ми захищатимемо Латинську і Південну Америку від мілітаристських агресій США", - запевнив Моралес.

"Так само, як грінго були розгромлені у В"єтнамі", те ж саме відбудеться в латиноамериканському регіоні, де країни "відреагують" на будь-яку агресію", - вказав президент.

У своєму виступі він висловив упевненість, що незабаром в Латинській Америці "не існуватиме проамериканських урядів".

Кажучи про плани використання Пентагоном військових баз в Колумбії, Моралес вказав, що це представляє загрозу для всієї Південної Америки і, перш за все, для Венесуели. Проект є "втручанням", і потрібно провести "континентальний референдум" з цього питання.

Моралес рішуче відкинув попередження держсекретаря США Гілларі Клінтон про небажаність розвитку зв"язків Болівії та Венесуели з Іраном. Він вказав, що його країна "може мати відносини зі всім світом", і якщо Вашингтон бажає мати хороші дипвідносини, то він повинен відмовитися від подібних повчань.

Кажучи про перспективи розвитку АЛБА, Моралес вказав, що ця організація, що відзначила 14 грудня свою п"яту річницю, "розширюється, не дивлячись на погрози, які постійно йдуть з боку капіталістичної системи", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Моралес пообіцяв Обамі влаштувати другий В"єтнам у Латинській Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути