пʼятниця, 27 лютого 2009 19:43

Чавес не покладає великих надій на нову адміністрацію США

Чавес не покладає великих надій на нову адміністрацію США
Президент Венесуели Уго Чавес вважає, що не варто покладати великих надій на нову адміністрацію США і президента Барака Обаму, повідомили в п"ятницю венесуельські ЗМІ. В середу держдепартамент США опублікувала доповідь з оцінкою ситуації із забезпеченням прав людини в 190 країнах світу, який викликав незадоволеність венесуельської сторони. Напередодні МЗС Венесуели попросив припинити практику подібних доповідей, оскільки вони псують відносини між державами.

"Не варто покладати великих надій на новий уряд США. Вони залишаються імперією, і імперія чавить народ, при цьому безвідповідально звинувачуючи нас в порушенні прав людини", - сказав Чавес в ефірі національного телебачення. Раніше президент Венесуели не раз говорив, що готовий до діалогу з новою адміністрацією Обами у випадку, якщо відносини між країнами, що загострилися 12 вересня 2008 року після висилки з Каракасу посла США за звинуваченням в організації змов, будуть засновані на пошані.

У своєму виступі Чавес також приділив увагу візиту на Кубу, який він здійснив минулого тижня, і стану здоров"я Фіделя Кастро. Чавес відзначив, що Фідель, з яким він зустрічався двічі 20 і 21 лютого, почувається "дуже-дуже добре", "як ніколи раніше".

За словами Чавеса лідери двох країн обговорили міжнародні питання, Латинську Америку, новий уряд США та зміцнення кубинсько-венесуельських відносин. Виступ Чавеса був приурочений до 20-річчя народних виступів 27-28 лютого 1989 року "Каракасо", під час яких, за офіційними даними, загинули понад 300 осіб. За словами Чавеса, ці події і зростання народної незадоволеності спонукали його почати боротьбу за соціалізм, що отримала назву "боліваріанська революція".

За матеріалами РИА "Новости", Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Чавес не покладає великих надій на нову адміністрацію США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути