понеділок, 14 червня 2010 17:00

Через Міхалкова Каннський кінофестиваль зробить жорсткішим відбір фільмів

Через Міхалкова Каннський кінофестиваль зробить жорсткішим відбір фільмів

Каннський кінофестиваль зробить жорсткішою політику відбору конкурсних фільмів. Приводом для цього послужив той факт, що фільм Микити Міхалкова "Стомлені сонцем 2. Предстояння" був випущений в прокат за межами країни-виробника до початку фестивалю. Про це повідомляє Variety.

Зазвичай відбіркова комісія фестивалю вимагає від фільмів, що претендують на "Золоту пальмову гілку", щоб це були міжнародні прем'єри, що не виходили в прокат за межами своєї країни.

22 квітня фільм Міхалкова вийшов в прокат в Росії, Україні та Казахстані. Крім того, незабаром після цього він потрапив на екрани Литви, Латвії та Естонії, колишніх радянських республік, що нині входять до складу Європейського Союзу.

Міхалков спробував зняти фільм з прокату в Литві та надіслав кіноглядачам лист з вибаченнями за відміну показу, але дистриб'ютор вже витратив гроші на рекламу, і в результаті фільм все-таки вийшов в заплановані терміни, зібравши за п'ять тижнів мізерні $46,000.

Директор фестивалю Тьєррі Фремо заявив: "Ми дізналися про те, що фільм був випущений в прокат вже під час фестивалю. Ми вирішили не прибирати його з конкурсної програми, але відтепер ми встановлюємо правило, згідно з яким фільми в таких випадках зніматимуться".

У Каннах під час прес-конференції Міхалков відбувся жартами, сказавши, що "ці країни, можливо, не знаходяться за нашою межею".
Kinote.info

Зараз ви читаєте новину «Через Міхалкова Каннський кінофестиваль зробить жорсткішим відбір фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути