Ексклюзиви
неділя, 14 грудня 2014 10:23

Через дії Росії в Європу можуть повернутися крилаті ракети США

Через дії Росії в Європу можуть повернутися крилаті ракети США
Фото: wartime.org.ua

У Вашингтоні не виключають повернення до практики встановлення крилатих ракет на території Європи внаслідок порушення Росією договору про скорочення ракет середньої та малої дальності (РСМД).

Такий висновок зробило американське видання The Washington Free Beacon за результатами слухань у Палаті представників США щодо порушень Росією умов контролю над озброєннями, пише Укрінформ.

"Пентагон розглядає повторне розгортання крилатих ядерних ракет у Європі у відповідь на нові російські крилаті ракети, що Сполучені Штати вважають порушенням Договору РСМД від 1987 року", - зазначає газета, посилаючись на виступ під час слухань у Конгресі головного помічника заступника міністра оборони США з політичних питань Брайана Маккеона.

Видання уточнює, що, за словами представника Пентагону, "розгортання американських крилатих ракет є одним із низки варіантів, які є на розгляді, якщо Росія не зможе повернутися в рамки РСМД".

За словами Маккеона, Штати "не мають наземного базування крилатих ракет у Європі зараз, очевидно, тому, що вони були заборонені договором". Але це, напевно, "буде одним із варіантів, який вивчатиметься", наводить видання слова представника Пентагону.

Зараз ви читаєте новину «Через дії Росії в Європу можуть повернутися крилаті ракети США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути