середа, 21 травня 2008 14:19

Ізраїль запропонував США ввести морську блокаду Ірану

На зустрічі з делегацією Конгресу США, очолюваної спікером Палати представників Ненсі Пілозі, прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт запропонував ввести морську блокаду Ірану, щоб змусити іранське керівництво скрутити свою ядерну програму, повідомляє Ha"aretz.

Ольмерт відзначив, що економічні санкції, що діють на сьогоднішній день, вичерпали себе, і заявив про необхідність вживання жорсткіших заходів. За його словами, рішучі кроки необхідні. Разом з тим він підкреслив, що його пропозиція підсилити тиск на Іран не повинна розглядатися як заклик до військових дій.

Ізраїльський прем"єр запропонував американським парламентарям два варіанти. Перший - морська блокада із залученням флоту США, щоб обмежити плавання торгових іранських суден.

Другий варіант передбачає повітряну блокаду, в якій повинні взяти участь більшість міжнародних аеропортів, так, щоб іранським офіційним особам і бізнесменам було просто ніде приземлитися.

Зі свого боку присутня на зустрічі міністр закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні закликала світову спільноту виступити єдиним фронтом проти Ірану і піддала критиці ряд держав, які продовжують підтримувати контакти з іранським керівництвом. Зокрема, Лівні вказала на Швейцарію, яка в березні уклала контракт про покупку іранського газу, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль запропонував США ввести морську блокаду Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути