понеділок, 07 липня 2008 13:17

Ізраїль закрив офіс організації пов"язаної з ХАМАС

Вояки Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) в понеділок припинили в місті Наблус на західному березі річки Йордан роботу благодійної організації, пов"язаної з ісламістським рухом ХАМАС.

Військові обшукали офіс асоціації "Аль-Тадамон" ("Солідарність"), вилучили документи і комп"ютери, а потім опечатали будівлю. На дверях організації помістили пояснення про те, що вона закрита через причетність до "терористичної інфраструктури".

Раніше в поточному році ізраїльські військові обшукали і закрили в місті Хеврон декілька складів і офісів, що належать Ісламському благодійному руху та Ісламській асоціації молоді. За твердженням військових, ці групи займалися фінансуванням збройного крила ХАМАС.

Аналогічні дії були зроблені в місті Калькілія. Тепер, отримавши схвалення судової влади Ізраїлю, ЦАХАЛ закриватиме організації і в інших населених пунктах. Ізраїль і країни Заходу вважають ХАМАС терористичною організацією. Проте, в червні Ізраїль і ХАМАС за посередництва Єгипту домовилися про перемир"я, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль закрив офіс організації пов"язаної з ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути