понеділок, 15 січня 2018 20:23

Із пісеньками Світлани Лободи в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі" - Сингаївський

Із пісеньками Світлани Лободи в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі" - Сингаївський
Сергій Сингаївський: Війна триває, але у суспільстві таке враження, що все закінчилось. Не один раз ми однією ногою робили рішучий крок, а потім повертаємось назад. Фото: Сергій Старостенко, Gazeta.ua

Зараз в Україні найскладніший етап. Не маємо певного результату в війні, суспільство спантеличене.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів письменник і перекладач Сергій Сингаївський.

"Суспільство не знає, що робити далі і ділиться щонайменше на дві частини. Ця фрагментація досягла великих масштабів. Наш вибір - між націоналізмом і універсалізмом. Останнє я розумію як орієнтацію на те, що закон однаковий для всіх. Має бути менше орієнтації на національну державу.
Наші завдання на найближчі роки відомі. Треба зробити хоча б кілька кроків для подолання корупції. Маємо тиснути на владу.
Війна триває, але у суспільстві таке враження, що все закінчилось. Не один раз ми однією ногою робили рішучий крок, а потім повертаємось назад" - сказав він.

Письменник вважає, що перед агресією РФ Україна може вистояти за рахунок самоповаги, яка прокинулась.

"Росія може технічно атакувати нас через нашу легковірність, засоби масової інформації. Українці ж слухають Світлану Лободу. А з цими пісеньками в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі".
Але ми не повинні зрадити загиблих, які є і ще, напевне, будуть. Старі люди казали, що під час Голодомору скіфські кургани (поховальні пам'ятники скіфського часу, з VII до ІІІ-ІІ ст. до нашої ери, в Придніпров'ї й Криму. - Gazeta.ua) допомагали вижити: дощем із землі вимивало коштовні прикраси. Духи предків з'являлися й давали золото. Потім у "Торгзіні" за нього купували їжу. Нам допомагають встояти загиблі - тоді і зараз", - зазначив Сергій Сингаївський.

За словами письменника, українцям треба більше вірити в себе, ширше дивитися на світ. Запозичувати позитивний досвід Кореї, Сингапуру, Чехії, Словаччини.

"Колись один знайомий по службі сказав: "Так ви ж без польоту люди, будете без нас порпатися в землі, як якісь словаки". А Словаччина зараз прекрасно почувається за рахунок промисловості, яку розвинула. Треба створити такі умови, аби люди хотіли сюди їхати, працювати, інвестувати", - пояснив він.

Велике інтерв'ю з Сергієм Сингаївським читайте у журналі "Країна" від 18 січня.

Зараз ви читаєте новину «Із пісеньками Світлани Лободи в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі" - Сингаївський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути