Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 13:16

Італійські студенти побилися з поліцією біля театру "Ла Скала" (ФОТО)

Італійські студенти спробували зірвати прем'єру в міланському "Ла Скала". Десятки людей заблокували під'їзди до театру.

Протестувальники вирішили відтіснити поліцейське оточення і закидали правоохоронців петардами. Ті в свою чергу відповіли кийками. Кількох постраждалих відвезли карети "швидкої допомоги", повідомляє "Росія 24".

Невдоволення демонстрантів викликала зовсім не опера Вагнера, а скорочення держвитрат на культуру. На прем'єру прибула урядова делегація на чолі з президентом Італії Джорджо Наполітано. Щоправда, італійський міністр культури Сандро Бонді у залі так і не з'явився.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про виступи італійських студентів проти реформ в галузі освіти. Десятки тисяч старшокласників, ліцеїстів та студентів, а також викладачі і професори університетів, які підтримують їхні вимоги, вже протягом понад двох місяців регулярно проводять різні акції протесту.

У Мілані студентам вдалося на якийсь час зайняти два залізничні вокзали. Аналогічну акцію провели молодіжні групи у Венеції. У Болоньї близько семи тисяч старшокласників і студентів блокували рух по швидкісній автомагістралі загальнонаціонального значення А14. Масові маніфестації відбувалися в Неаполі, Палермо, Барі. У Мілані і Брешії відбулися невеликі сутички маніфестантів з поліцією.

Зараз ви читаєте новину «Італійські студенти побилися з поліцією біля театру "Ла Скала" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути