вівторок, 07 жовтня 2008 12:34

Іспанія розплатиться з жертвами диктатури Франко

Уряд Іспанії оприлюднив деталі плану виплати компенсації жертвам режиму Франсиско Франко, що обговорюються вже протягом декількох років. Про це повідомляє TheDailyTelegraph.

Згідно з планами уряду, сім"ї тих, хто постраждав від Франко в ході громадянської війни 1936-1939 років і пізніше, аж до смерті диктатора в 1975 році, можуть звернутися до суду і отримати спеціальний статус.

Як повідомляє видання, сім"ї людей, визнаних винними військовими судами в протистоянні диктатурі в період 1968-1975 років зможуть отримати компенсації в розмірі до 135 тисяч євро. Крім того, іноземним добровольцям, що билися проти Франка в роки громадянської війни, може бути надане іспанське громадянство за спрощеною процедурою. За існуючими оцінками, в даний час живі приблизно 200 чоловік з 32 тисяч іноземних добровольців.

"Закон про історичну пам"ять" (HistoricalMemoryLaw), що передбачає виплату компенсацій жертвам режиму Франка і ряд інших заходів, був ухвалений палатою депутатів іспанського парламенту в 2007 році. Ряд політиків висловили критику в адресу цього закону, стверджуючи, що він розколює країну, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія розплатиться з жертвами диктатури Франко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути