Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2011 10:06

Іспанці розвіяли головний міф про пиво

Іспанці розвіяли головний міф про пиво

Іспанські вчені розвіяли головний міф про пиво, згідно з яким вживання цього напою сприяє ожирінню. За результатами проведеного ними дослідження, помірне вживання пива знижує ризик виникнення діабету і підвищеного кров'яного тиску, а також не тільки не призводить до ожиріння, але й здатне сприяти схудненню.

Дослідження проводила група фахівців з університету Барселони, барселонської Госпітальної клініки та Інституту здоров'я імені Карлоса III у Мадриді. У ньому взяли участь 1.249 чоловіків і жінок у віці більше 57 років, повідомляє Newsru.co.il з посиланням на Daily Telegraph.

За словами дослідників, у пиві містяться такі речовини, як фолієва кислота, вітаміни, залізо і кальцій, завдяки чому помірне вживання цього напою не менш корисно, ніж червоного вина.

Вчені вважають, що пиво зовсім не сприяє збільшенню ваги, тому що в ньому не міститься жирів, а його калорійність порівняно невисока. На їхню думку, "пивний животик" виникає через надмірне захоплення цим напоєм, а також з причини вживання з ним жирної і калорійної їжі, такої, як картопляні чіпси, і нестачі фізичних навантажень.

Учасники дослідження, що вживали пиво в помірних кількостях і дотримувалися при цьому середземноморської дієти, не тільки не набирали вагу, але в деяких випадках навіть втрачали її.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці розвіяли головний міф про пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути