пʼятниця, 25 жовтня 2024 19:25

"Інвестиції в знання - це інвестиції в майбутнє" - посол ЄС в Україні Катаріна Матернова
6

Автор: фото надані організаторами заходу
 

У четвер, 24 жовтня, у Чернівцях відбувся інформаційний захід за участі посла Європейського Союзу в Україні Катаріни Матернової. Ця подія відкрила низку регіональних заходів у межах Всеукраїнської комунікаційної кампанії "Разом навчаємося і зростаємо. ЄС та Україна творять спільне європейське майбутнє". Мета - показати підтримку української освіти та молодіжної сфери в часи війни.

Автор: фото надані організаторами заходу
 

У воєнних реаліях спроможність держави забезпечити якісну освіту дітей та молоді є критично важливою, адже йдеться про майбутнє нації. Тому від початку широкомасштабної вторгнення ЄС ухвалив низку системних рішень. Їх ціль - створити максимально безпечні й гідні умови для освіти і розвитку українських учнів та студентів. Як тих, хто навчається в Україні, так і тих, хто змушений шукати притулку у країнах-членах ЄС. Станом на сьогодні обсяг фінансування програм для освіти та молоді сягнув 200 млн євро.

Автор: фото надані організаторами заходу
 

Саме тому важливо доносити вичерпну інформацію про можливості для дітей, студентів, освітян, молоді, залучаючи до просвітницької роботи всі канали комунікацій, включно з публічними заходами, дискусіями, діалогом за участі експертів освітніх проєктів, учасників фінансованих ЄС програм, студентів та викладачів.

В Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича посол Матернова зустрілася зі студентами провідного українського вишу й розповіла про можливості, які дають освітні програми підтримки ЄС, зокрема Еразмус+.

Автор: фото надані організаторами заходу
 

"З 2014 року кожна сьома школа була пошкоджена, а 400 були повністю зруйновані. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЄС посилив підтримку освітніх та молодіжних ініціатив в Україні, виділивши понад 200 мільйонів євро. Ми відновлюємо навчальні заклади, будуємо притулки в школах, надаємо шкільні автобуси та підручники, полегшуємо доступ до сучасних навчальних платформ та можливостей міжнародного обміну. Ми значно збільшили підтримку програм професійно-технічної освіти та навчання для ветеранів і ВПО, а також допомагаємо розвивати лідерські навички молоді, яка завтра візьме на себе відповідальність за Україну. Усі наші проєкти взаємопов'язані, доповнюють один одного та сприяють навчанню впродовж усього життя. Інвестиції в знання - це інвестиції в майбутнє України та наше спільне європейське майбутнє", - розповіла посол Матернова.

Автор: фото надані організаторами заходу
 

Зі свого боку ректор Чернівецького національного університету Руслан Білоскурський зазначив, що європейський досвід освіти не лише відкриває перед українськими університетами нові горизонти, але й допомагає сформувати сучасні підходи до навчання.

"Співпраця з Європейським Союзом дозволяє нам впроваджувати інноваційні освітні методики, розвивати академічну мобільність студентів і викладачів та підсилювати наукові дослідження. Це напряму впливає на якість підготовки наших випускників, наближаючи їх до європейських стандартів і потреб міжнародного ринку праці", - наголосив Білоскурський.

Автор: фото надані організаторами заходу
 

Інформаційний захід в Чернівцях за участі посла Європейського Союзу в Україні Катаріни Матернової є частиною Всеукраїнської комунікаційної кампанії "Разом навчаємося і зростаємо. ЄС та Україна творять спільне європейське майбутнє". Він розпочав низку регіональних заходів, що відбудуться в межах кампанії задля підвищення поінформованості широкого загалу про підтримку, що її надає ЄС українській освіті та молоді сфері в часи війни.

Всеукраїнська комунікаційна кампанія "Разом навчаємося і зростаємо" стартувала 27 вересня 2024 року й триватиме до січня 2025 року. Вона охопить всі регіони України (крім тимчасово окупованих територій), де відбудуться численні інформаційно-просвітницькі заходи, експертні дискусії, зустрічі з представниками та бенефіціарами програм та проєктів ЄС, престури.

Щоб дізнатися більше про заходи в межах всеукраїнської комунікаційної кампанії "Разом навчаємося і зростаємо" стежте на сайті eu4ukraine.eu та на сторінках Представництва ЄС в Україні у Facebook, Instagram та Twitter/X.

Контактна особа: Тетяна Вороніна, медіаекспертка, проєкт ЄС "Українцям про Європейський Союз" (CEU4U), що впроваджується Ecorys, [email protected], +38 067 501 11 83

Зараз ви читаєте новину «"Інвестиції в знання - це інвестиції в майбутнє" - посол ЄС в Україні Катаріна Матернова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути