Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2009 20:00

Інспектори МАГАТЕ вдруге відвідали іранський завод зі збагачення урану

Інспектори МАГАТЕ вдруге відвідали іранський завод зі збагачення урану
Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії вдруге відвідали іранський завод по збагаченню урану, який розташований неподалік від міста Кум.

Як повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів, члени делегації хотіли упевнитися в тому, що діяльність заводу, який повинен бути введений в дію в 2011 році, спрямована виключно на забезпечення країни електроенергією, тобто в мирних цілях.

За словами представника Ірану в МАГАТЕ Алі Ашгар Солтані, відтепер інспектори агентства зможуть регулярно відвідувати об"єкт. Водночас він відкинув пропозицію дати письмові гарантії того, що на території Ірану немає інших ядерних об"єктів, крім тих, про які вже відомо.

Зазначимо, що завтра в Брюсселі відбудеться зустріч шестірки (США, РФ, КНР, Великобританія, Франція і Німеччина), на якій обговорюватиметься ядерна програма Ірану.

Як повідомлялося, сьогодні президент США Барак Обама повідомив про початок процесу обговорення "наслідків" відмови Ірану від вивозу низькозбагаченого урану за кордон для дозбагачення.

Раніше представник Ірану при МАГАТЕ Алі Ашгар Солтані заявив, що ні санкції Ради безпеки ООН, ні погрози військових дій не зупинять процес збагачення урану під контролем МАГАТЕ, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Інспектори МАГАТЕ вдруге відвідали іранський завод зі збагачення урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути