Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 09:33

Іран лякає провідні світові держави збагаченням урану

Іран лякає провідні світові держави збагаченням урану

Представник Організації атомної енергії Ірану Алі Ширзадіан попередив, що його країна продовжить роботи зі збагачення урану у випадку, якщо переговори з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) і провідними світовими державами, які заплановані на 19 жовтня, не увінчаються успіхом.

Під час переговорів іранська сторона сподівається досягти угоди про отримання збагаченого урану з-за кордону. Переговори пройдуть між тегеранською делегацією з одного боку і Росії, США і Франції з іншого.

Країни Заходу прагнуть переконати іранське керівництво передати його низькозбагачений уран до Росії, де його доведуть до рівня, необхідного для мирних цілей. Для виробництва ядерної зброї необхідний уран, збагачений на 90%.

США, Ізраїль і країни заходу підозрюють Тегеран в роботах, направлених на отримання ядерної зброї, іранська влада говорить, що ядерна програма держави носить мирний характер.

Нагадаємо, 4 жовтня гендиректор МАГАТЕ Мухаммад ель Барадєї провів переговори з президентом Ірану Махмудом Ахмадінежадом, а також з деякими іранськими чиновниками з питання ядерної програми країни. Виступаючи на прес-конференції після переговорів Барадєї повідомив, що інспектори МАГАТЕ відвідають ядерний об"єкт в Кумі 25 жовтня. Про існування цього підприємства стало відомо зовсім нещодавно. Крім того, ель Барадєї сказав, що у МАГАТЕ немає конкретних доказів того, що Іран хоче створити ядерну бомбу. Глава агентства при цьому висловив занепокоєність даним питанням, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Іран лякає провідні світові держави збагаченням урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути