неділя, 25 жовтня 2009 14:50

Інспектори МАГАТЕ прибули до Ірану для перевірки заводу по збагаченню урану

Інспектори МАГАТЕ прибули до Ірану для перевірки заводу по збагаченню урану

Команда інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула сьогодні вранці до Ірану для перевірки заводу по збагаченню урану, що споруджується неподалік м. Кум. Як очікується, фахівці МАГАТЕ проведуть в Ірані три дні.

Це буде перший візит міжнародних спостерігачів на збагачувальний завод, про існування якого стало відомо лише місяць тому. На Заході упевнені, що іранська влада розкрила факт будівництва нового ядерного об"єкту тільки тому, що західні розвідслужби вже знали про нього.

Розсекречене підприємство по збагаченню урану (друге в Ірані після комплексу у Нетензі) будується вже декілька років поблизу священного для шиїтів м. Кум на південь від Тегерану. На Заході підозрюють, що об"єкт, що будується, є частиною військової ядерної програми Ісламської Республіки. Проте інспекторам МАГАТЕ буде складно виявити які-небудь докази, оскільки, як стверджують експерти, у Ірану було достатньо часу, щоб "замести сліди", повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Інспектори МАГАТЕ прибули до Ірану для перевірки заводу по збагаченню урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути