четвер, 17 грудня 2009 17:11

Індуси не пошкодували $2,3 млрд на російський корабель (ФОТО)

Росія та Індія погодили остаточну вартість робіт по ремонту і модернізації авіаносного крейсера "Адмірал Горшков", повідомляє індійське інформагентство IANS.

"Індія заплатить Росії за авіаносець $2,3 млрд", - повідомляє IANS.

За інформацією агентства, домовленість із цього приводу була досягнута під час нещодавнього візиту до Москви прем"єр-міністра Індії Манмохана Сінгха.

У повідомленні йдеться, що підписаний в 2004 році контракт на постачання Індії важкого авіаносного крейсера "Адмірал Горшков" спочатку оцінювався в $1,5 млрд, включаючи постачання 16 палубних винищувачів МіГ-29К (12 МіГ-29К і чотирьох МіГ- 29КУБ) вартістю близько $750 млн. Проте в 2008 році після проведення детального технічного обстеження корабля з"ясувалося, що для того, щоб виконати контракт необхідно додаткове фінансування в об"ємі близько $1,2 млрд.

Після підписання контракту Індія перевела $600 млн, відзначає IANS. Ще $122 млн Індія виплатила в серпні ц.р. Дані кошти були направлені на "Севмашпредприятие", де ведуться роботи по ремонту і модернізації авіаносця.

Агентство IANS повідомляє, що на ухвалення рішення щодо ціни вплинула тверда думка керівництва Індії про необхідність підтримувати дружні відносини з Росією.

"Конкретні деталі операції в даний час обговорюються з російською делегацією, що знаходиться в Нью-Делі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, Росія оцінювала загальну вартість робіт з модернізації авіаносця в $2,9 млрд. Під час переговорів російська сторона, відзначає IANS, погодилася понизити свої вимоги до $2,4 млрд. Відповідний лист був направлений індійським ВМС. У результаті після тривалих переговорів обидві сторони зійшлися на $2,3 млрд. Причому російська сторона погодилася встановити на авіаносці додаткове устаткування на прохання індійських ВМС без додаткової оплати. Зі свого боку Індія погодилася не пред"являти штрафних санкцій у зв"язку з тим, що здача авіаносця замовникові була перенесена на 2012 рік.

Агентство відзначає, що Індія вже заплатила більш ніж $600 млн за постачання 16 палубних винищувачів МіГ-29K для авіаносця. Перші 4 винищувачі вже прибули до Індії і в даний час базуються на базі ВМС Hansa в районі Гоа.

Військово-морські сили Індії отримали згоду уряду своєї країни на придбання додатково 29 МіГ-29K. Замовлення на нову партію корабельних винищувачів, уточнює агентство IANS, незабаром буде переданий російській стороні.

Винищувачі МіГ-29К базуватимуться як на авіаносці "Адмірал Горшков", так і на авіаносці власного індійського будівництва. Його будівництво в даний час ведеться на верфі Кочі в південній Індії, повідомляє індійське інформагентство.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Індуси не пошкодували $2,3 млрд на російський корабель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути