Ексклюзиви
неділя, 01 червня 2008 14:33

Ім"я Ані Лорак запропонували увічнити на Алеї зірок

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш привітав естрадну співачку Ані Лорак з блискучим виступом на Євробаченні-2008 і звернувся до міського голови Чернівців Миколи Федорука з клопотанням встановити на Алеї зірок на Театральній площі Чернівців зірку Ані Лорак.

"За вагомий особистий внесок в популяризацію української культури в світі, висока пісенна майстерність Указом президента України Віктора Ющенка нашій землячці Кароліні Куєк (Ані Лорак) привласнена почесне звання "Народний артист України". Успішний виступ Ані Лорак на Євробаченні-2008 ще раз засвідчив непересічність таланту молодої співачки і підтвердив статус Буковини як пісенної столиці України", - мовиться в обігу Куліша до мера Чернівців Федорука.

Губернатор Буковини вважає, що ім"я популярної співачки гідне вшановування на Алеї зірок в Чернівцях. На думку Куліша, це доречно було б зробити до 600-річного ювілею міста, якесвяткуватиметься в жовтні цього року.

Нагадаємо, що вперше Куліш виступив з такою ініціативою минулого року на урочистому прийомі на честь Ані Лорак після її сольного концерту в Чернівцях. Тоді голова облдержадміністрації вручив уродженці міста Кицмань Чернівецькій області Почесний знак "Герб Буковини", а також пообіцяв звернутися до міської влади з проханням "запалити" зірку Ані Лорак на "Алеї зірок", де увічнені імена видатних буковинців, які принесли славу своєму краю.

Алея зірок майстрів мистецтв Буковини була відкрита в Чернівцях на Театральній площі в 2000 році. Сьогодні серед багатьох імен буковинців на Алеї слави в Чернівцях розміщені зірки композитора Володимира Івасюка, співаків Назарія Яремчука і Софії Ротару, поета-пісенника Михайла Ткача і акордеоніста Яна Табачника, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ім"я Ані Лорак запропонували увічнити на Алеї зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути