вівторок, 17 березня 2020 08:25

Хто зможе компенсувати збитки за скасовану поїздку за кордон

Хто зможе компенсувати збитки за скасовану поїздку за кордон
Українці масово скасовують поїздки за кордон. Кошти за них повертають, якщо країна, куди їде турист, сама закрила кордон, а авіакомпанія скасувала рейс. Фото: Главком

Українці масово скасовують поїздки за кордон. Утім, кошти за них повертають тільки тим, хто збирався їхати до країн, які закрили свої кордони.

Туроператори кажуть, що через це зазнають чимало збитків. Не можуть розібратись і з самими туристами, які хочуть компенсацій.

"Незрозуміло, що робити. Завтра якусь країну закривають і все - ми не летимо. Значить потрібно скасовувати, знімати. Це досить складна ситуація", - каже віцепрезидент Української асоціації турагенцій Максим Дереза, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: в Україні ввели нові жорсткі обмеження

Кошти повертають, якщо країна, куди їде турист, сама закрила кордон, а авіакомпанія скасувала рейс. На компенсацію потрібно чекати понад місяць. Якщо ж усе навпаки і турист просто побоюється їхати, то максимум, що можуть запропонувати - це перенести дати мандрівки.

"Якщо людина купила квиток, а сама відмовляється летіти, залежно від тарифу квитка, може бути відмовлено в поверненні грошей. Це законно", - наголошує адвокат Максим Марченко.

Звертатися до страхових фірм і реєструвати свій ризик "не полетіти", радить адвокат. Якщо туроператор або авіакомпанія гроші не повернуть, то їх компенсує страхова. Щоправда, така послуга в нас не популярна. Більшість туристів прагнуть усе ж заощадити.

Відмовитися від подорожей закордон під час пандемії коронавірусу закликав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Глава МЗС спростував фейки турагентів про те, що коронавірус не розмножується в теплому і сухому кліматі. Каже, турагенти брешуть і просто хочуть нажитися.

Зараз ви читаєте новину «Хто зможе компенсувати збитки за скасовану поїздку за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути