Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 18:33

Хто такий новий міністр охорони здоров'я Степанов. Досьє

Хто такий новий міністр охорони здоров'я Степанов. Досьє

Верховна Рада України призначила нового міністра охорони здоров'я. Ним став Максим Степанов – ексгубернатор Одеської області та медик за освітою, тож із предметом знайомий, що не може не тішити. Ми зібрали на нового главу МОЗу невеличке досьє.

1. Народився в сім'ї медиків. Сам – хірург за першою освітою, дружина – нефролог вищої категорії.

2. 2011–2016 роки – директор поліграфкомбінату "Україна". Максим Степанов "воював" тоді з паспортною мафією. У результаті "Україна" почала друкувати перші в країні ID-картки, які, до речі, стали дешевшими за попередні зразки документів.

3. 2017–2019 – губернатор Одеської області. Пріоритетами називав медицину, інфраструктуру та освіту.

Серед перемог Степанова на цій посаді в регіоні виділяють: запуск телемедицини – він зробив цей новий для України медичний пілот успішним кейсом; відкриття найбільшого у країні центру нефрології; створення "карти реперфузійних клінік" для пацієнтів із хворобами серця по всій області; запуск дистанційного навчання для школярів із віддалених сіл; будівництво траси Одеса–Рені.

4. У 2019, під час президентської кампанії, вступив у відкритий конфлікт із Петром Порошенком. Максим Степанов не захотів тоді роздавати по 1000 гривень з бюджету під вибори, за що його відсторонили.

5. Під час спалаху захворюваності на коронавірус в Україні вже колишній голова ОДА зайнявся волонтерством та почав допомагати одеським лікарням. Закупив для медиків захисні костюми, апарат ШВЛ і 4000 респіраторів.

Нагадаємо, за останні сім місяців у МОЗі змінилося три керівники. Максим Степанов – четвертий. Зазначимо, спадщина, яку він отримав від попередників, доволі сумнівна – розвалена система охорони здоров'я, розпал епідемії страшної хвороби й непідготовлені до боротьби з нею медики та лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Хто такий новий міністр охорони здоров'я Степанов. Досьє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути