неділя, 15 вересня 2024 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хотілося б більшого": Буданов прокоментував удари по території РФ

"Хотілося б більшого": Буданов прокоментував удари по території РФ
Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов висловився про далекобійні удари по РФ. Фото: скріншот

Після ударів українських сил по цілях углибині території РФ для її населення зламався міф про начебто непереможність та безпеку.

Це також вплинуло на соціально-психологічний аспект у Росії. Про це на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Коментуючи далекобійні удари та успіхи Сил оборони, зокрема, в акваторії Чорного моря та операцію ЗСУ в Курській області він зазначив, що йому "як громадянину хотілося б більшого".

"Але треба реально дивитися на речі", - сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР показало дрон, за допомогою якого знищило А-50, Су-27 та РЛС "Воронєж"

За його словами, на момент початку повномасштабної війни РФ проти України "ми точно мали справу з однією з найпотужніших армій світу".

"Україна була трішки слабшою, це ж треба також визнати. І сам факт що вже три роки повномасштабної, і десять років взагалі нашої війни - а ми все ще тримаємося", - зазначив керівник ГУР.

Він додав, що попри свої значні запаси озброєння та техніки, а також допомогу з інших країн, зокрема з КНДР, росіяни "не змогли зламати Україну". Це, на його погляд, і "є тут найголовніше".

"Наша змога перенести бойові дії на територію Росії - я б тут зробив акцент на спроможності нанесення ударів вглиб території РФ. Це перше. І на самій філософії цього. Це трішки змінило світогляд", - сказав Буданов.

Він зауважив, що це мало вплив, зокрема, на соціально-психологічний аспект для населення РФ.

"Бо до того усе російське населення жило в парадигмі: як би там не було, ми дуже потужна країна, ми найсильніші в світі", - зазначив керівник ГУР.

"І от з першими вибухами в Москві, по території РФ - цей міф був зруйнований. Він підірвав усю основу. Це і є головний здобуток цих усіх, як кажуть, дальніх ударів. Злам віри народу, що вони живуть в безпеці. Це не так", - додав Буданов.

Українські дрони можуть атакувати об'єкти на території РФ на відстані до 1800 км, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, російська промисловість, яка працює на війну, зазнаватиме втрат.

Зараз ви читаєте новину «"Хотілося б більшого": Буданов прокоментував удари по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути