вівторок, 05 квітня 2011 20:37

Хакери хочуть "знищити" LiveJournal

Хакери хочуть "знищити" LiveJournal

Причиною атаки хакерів 4 квітня є бажання припинити існування ЖЖ, повідомив у своєму блозі директор з розвитку продуктів компанії SUP Ілля Дронов.

Він вважає, що за допомогою DDoS-атак зловмисники планують "розмазати (авторів Живого журналу - ред.) по інших соціальних мережах, і стенделонах, де, ясна річ, боротися з окремо взятим користувачем в сотні разів простіше".

Дронов уточнив, що атака 4 квітня відрізнялася за типом від акції хакерів 30 березня, коли робота LiveJournal була утруднена протягом декількох годин. "Вчорашня атака була спрямована на перші десятки топових блогерів і спільнот", - написав він. - Таким чином, можна сміливо стверджувати, що атака була спрямована безпосередньо на сам сервіс, без будь-яких персональних переваг з боку атакуючих. І причина атаки в даній ситуації більш ніж очевидна - комусь дуже хочеться, щоб ЖЖ перестав існувати як майданчик ".

За підсумками минулої - найпотужнішої в історії ресурсу - DDoS-атаки, що була вчинена 30 березня, керівництво LiveJournal відмовилося називати конкретних адресатів і джерела активності хакерів.

Остання атака хакерів на Живий журнал почалася 4 квітня близько 14 годин. Ресурс повернувся до нормальної роботи тільки після півночі. Увечері 4 квітня керівник LiveJournal Russia Світлана Іваннікова також заявила, що не виключає можливості звернення до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи за фактом хакерських атак на ЖЖ.

Зараз ви читаєте новину «Хакери хочуть "знищити" LiveJournal ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути