субота, 27 листопада 2010 14:42

Губернатор Донбасу побудував храм у себе на хуторі (ФОТО)
10

Фото: Фото Тетяна ЗАРОВНА, Gazeta.ua

27 листопада на хуторі Широкому відбулася святкова літургія з нагоди закінчення будівництва та відкриття нового Свято-Михайлівського храму. Губернатор Донеччини Анатолій Близнюк вручив Митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону ключі від храму і одержав з його рук вищу нагороду Української Православної Церкви - Орден Рівноапостольного Князя Володимира.

Нагородами також були нагороджені помічник Донецького губернатора і кілька чиновників. Один з них спізнився на літургію і отримав свою нагороду на виході з храму.

"Тут ніколи не було храму, в цьому селищі, - звернувся до людей на літургії Іларіон, - У вашого селища з'явилося нове народження завдяки людині, яка займає високе становище і один з тих рідкісних людей, хто щиро любить народ".

"Спаси його Господи", - відповідали митрополиту парафіянки.

Подякувавши за орден, Анатолій Близнюк виступив з промовою на адресу Митрополита:

"Людина має посадити дерево, побудувати будинок, виростити сина, а завдання еліти - саджати ліси, будувати міста і виховувати народ. Я дякую вам за те, що ви це робите".

Після закінчення богослужіння губернатор запросив місцевих жителів до столу, який накрили у дворі. Народ розібрав частування у вигляді сухих пайків.

Близнюка обступили журналісти, які нагадали про те, що в сьогоднішній день у всіх храмах проходять поминальні панахиди за жертвами Голодомору і політичних репресій. На що Анатолій Близнюк сказав, що пам'ятає про це і неодмінно запалить свічку о 16.00. А Митрополит Іларіон повідомив, що під час сьогоднішньої літургії була прочитала молитва в пам'ять про всіх померлих у 1932-1933 роках.

"У нас на хуторі Широкому не лише Анатолій Михайлович живе, наші сусіди - і нардеп Ландик, і колишній директор ДМЗ Риженков, - поділилася з Gazeta.ua дружина народного депутата Олександра Клименка, - Всі жертвували на будівництво цього храму".

Після закінченні заходу місцева еліта вирушила відзначати подію в етно-ресторан "Дерёвня".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Донбасу побудував храм у себе на хуторі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути