вівторок, 20 липня 2010 11:43

Донецький губернатор вимагає вигнати трьох начальників

Донецький губернатор вимагає вигнати трьох начальників

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк просить правоохоронні органи вжити заходів з недопущення незаконного видобутку вугілля в регіоні.

Про це він заявив вчора на прес-конференції.

За словами губернатора, днями він зустрівся з керівниками силових структур регіону і написав листи до відповідних міністерств з проханням розв"язати проблему з несанкціонованим видобутком вугілля у Донецькій області.

"Я провів нараду з прокурором, начальником СБУ і начальником міліції. Я сьогодні напишу три листи до міністерств, в яких вимагатиму прибрати начальників трьох інспекцій, які зобов"язані стежити і не допускати подібних дій, щоб їх забрали кудись до Києва або вигнали з роботи, - сказав Близнюк. - Вони мені тут не потрібні, оскільки вони свої функції не виконують".

При цьому він ще раз наголосив: "Я попросив прокурора, начальника СБУ, начальника міліції в межах своєї компетенції вжити всіх заходів з недопущення незаконного видобутку вугілля на території Донецької області".

Губернатор констатував, що в регіоні триває нелегальний повномасштабний видобуток вугілля.

"Є нелегальний повномасштабний видобуток, аж до того, що відкритим способом видобувають… До 200 одиниць техніки використовують. З порушенням усіх норм і правил нелегально видобувають - у межах 800 тисяч тонн на рік на суму до 0,5 млрд грн без податків", - сказав Близнюк.

Він відзначив, що так звані копанки - місця незаконного видобутку вугілля - завдають шкоди як регіону, так і державі. "Подібні незаконні споруди окрім шкоди нічого ані регіону, ані країні не дають. Однак нинішня економічна ситуація і стан законодавчої бази дають можливість несумлінним громадянам вести нелегальний великомасштабний видобуток", - заявив Близнюк, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор вимагає вигнати трьох начальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути