вівторок, 23 листопада 2010 17:17

"Немає межі досконалості" - губернатор Донбасу про Податковий кодекс

"Немає межі досконалості" - губернатор Донбасу про Податковий кодекс

Голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк упевнений, що Президент України Віктор Янукович підпише прийнятий 18 листопада Верховною Радою України Податковий кодекс.

Таку думку він висловив сьогодні на прес-конференції.

"Податковий кодекс зараз приймається, і я впевнений, що він буде прийнятий. З технічними правками, або з ще якимись, він буде підписаний Президентом", - сказав губернатор.

На його думку, прийняття Податкового кодексу - "це крок до побудови нормальних ринкових відносин", які передбачають обов'язкову оплату податків в тому обсязі, "який закладено".

Близнюк підкреслив, що велика кількість підприємців ухиляються від сплати податків, але самі, тим не менш, користуються в лікарні послугами безкоштовної медицини, а в школах безкоштовно навчають своїх дітей, і це несправедливо.

"Вони ходять до лікарень, водять дітей до школи безкоштовно. Працюють, а податків не платять. Якби суспільство складалося з цих людей - де був би бюджет, де безкоштовна медицина, де безкоштовна освіта?!, - Заявив губернатор. - Вони ні копійки не вносять ні в бюджет, ні до Пенсійного фонду ... Всі повинні самі себе через бюджетну сферу містити, інше питання - хто і скільки має платити ".

У той же час Близнюк зізнався, що для нього в Податковому кодексі є незрозумілі пункти, і "їх дуже багато таких моментів".

"Не можна так сказати, що цей Податковий кодекс остаточно ставить крапку над" і ". Ні, це тільки початок, тільки формування базового підходу в ринкових відносинах, але немає межі досконалості", - акцентував губернатор.

Відповідаючи на питання, чому тоді так багато людей протестують сьогодні проти Податкового кодексу, Близнюк сказав, що мітингуючі за це "отримують копійку", тобто акції кимось проплачені.

"Протестувальники все розуміють. Особливо ті, які там (у Києві) на сьогоднішній день сидять десь, або ще чогось ... Ми це вже проходили. Це теж їх робота, вони за це отримують копійку. Не питання, значить у них таке життєве кредо ", - уклав Близнюк.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Немає межі досконалості" - губернатор Донбасу про Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути