Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 13:59

Грузія звинуватила Росію в "екологічній окупації"

Грузія звинуватила Росію в "екологічній окупації"

26 серпня виповнюється рівно рік з тієї миті, як Росія офіційно визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії. Грузини до цієї "круглої дати" звинуватили Росію в "екологічній окупації".

Таким чином, Тбілісі відреагував на плани російського Міністерства природних ресурсів створити на Кавказі єдиний біосферний полігон з включенням в нього Ріцинського заповідника і Кодорської ущелини в Абхазії.

Мова йде про фактичне об"єднанні до кінця року в єдину зону Тебердинського і Архизького заповідників в Зеленчуцькому і Урупському районах Карачаєво-Черкесії загальною площею 28 тис. гектарів, повідомляє за даними грузинських джерел "Независимая газета".

Сюди ж передбачається включити прилеглі Кодорську ущелину і територію навколо унікального високогірного озера Ріца.

Росія не має права приєднувати грузинські заповідники до своїх ні в якому разі, заявив міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Грузії Гогі Хачидзе. "І Ріцинський заповідник, і Кодорська ущелина є захищеними територіями Грузії, з цим же статусом вони включені у відповідний реєстр UNESCO. Тому ця організація ніколи не визнає їх приналежність іншій державі", - заявив Хачидзе.

Грузинський міністр припустив, що з цих районів вивозитимуться будівельні матеріали і ліс для будівництва олімпійських об"єктів в Сочі.

Голова парламентського комітету із зовнішніх зв"язків Акакій Мінашвілі пообіцяв зробити все, щоб зірвати проведення Олімпійських ігор в Сочі. За його словами, загарбницька політика Росії в цьому плані грає на руку Грузії: "Ми активно працюємо з міжнародними організаціями". При цьому Мінашвілі закликав демократичні країни оголосити бойкот Олімпіаді, "якщо Росія не відмінить ряд своїх рішень" відносно грузинських територій.

Newsru.com, Независимая газета


Зараз ви читаєте новину «Грузія звинуватила Росію в "екологічній окупації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути