Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 16:56

День визнання Росією Південної Осетії став державним святом

День визнання Росією Південної Осетії став державним святом

Указом президента Південної Осетії Едуарда Кокойти 26 серпня - день визнання Росією незалежності республіки - оголошений державним святом і вихідним днем.

"Відповідно до пункту 30 статті 50 Конституції Республіки Південна Осетія ухвалюю: включити в Календар святкових днів і пам"ятних дат в Республіці Південна Осетія День визнання незалежності Республіки Південна Осетія 26 серпня", - йдеться в указі.

У адміністрації президента повідомили, що "до свята приурочена велика кількість заходів, серед яких фотовиставки, концерти, "круглі столи", відкриття музею ляльок, сходження на вершини Південної Осетії".

Головним заходом свята стануть запуск в експлуатацію газопроводу Дзуарікау-Цхінвалі та підписання міжурядової угоди з Росією про надання допомоги в соціально-економічному розвитку Південної Осетії.

Крім того, 26 серпня в республіці урочисто відкриють декілька об"єктів, відновлених в рамках комплексного плану, що фінансується РФ.

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав укази про визнання Південної Осетії та Абхазії 26 серпня 2008 року. Він заявив тоді, що після грузино-південноосетинського військового конфлікту існування обох республік у складі Грузії стало неможливим. Медведєв закликав інші країни визнати Абхазію і Південну Осетію як суверенні держави.

5 вересня 2008 року про визнання незалежності двох республік заявив Президент Нікарагуа Даніель Ортега. У відповідь Грузія розірвала дипломатичні відносини з Нікарагуа. До теперішнього часу жодна з країн світу не приєдналася до Росії та Нікарагуа в справі визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «День визнання Росією Південної Осетії став державним святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути