четвер, 20 серпня 2009 10:27

МЗС закликало українців не їздити в Абхазію і Південну Осетію

МЗС закликало українців не їздити в Абхазію і Південну Осетію

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від відвідин території Абхазії і Південної Осетії і в"їзду до Грузії через пункти пропуску "Адлер" і "Нижній Зарамаг" на грузинсько-російській ділянці кордону у зв"язку з ухваленням Грузією закону "про окуповані території", яким забороняється в"їзд на ці території для громадян іноземних держав і осіб без громадянства.

Про це прес-служба МЗС України повідомляє в четвер.

Відповідно до статті 6 цього закону, на територіях Абхазії і Південної Осетії забороняється здійснення будь-якої економічної діяльності (підприємницької і непідприємницької), міжнародне повітряне, морське і залізничне пересування, міжнародні дорожньо-транспортні перевезення, користування державними ресурсами, організація грошових переказів, фінансування такої діяльності або сприяння іншого роду, окрім випадків, встановлених законом.

Згідно зі статтею 8 цього закону, акти органів або посадових осіб в Абхазії і Південній Осетії, не створених (назначених/вибраних) відповідно до законодавства Грузії, не матимуть правових наслідків.

МЗС України звертає увагу українських юридичних осіб, українських автоперевізників і судновласників на необхідність дотримання приведених вище вимог законодавства Грузії при здійсненні своєї економічної діяльність в Грузії.

МЗС також рекомендує громадянам України використовувати виключно послуги авіакомпаній для поїздок до Грузії з посадових, приватних справ, а також з метою туризму.

Для перевезення приватного автотранспорту з України до Грузії рекомендується користуватися поромною переправою по маршруту Іллічівськ - Поті - Батумі.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС закликало українців не їздити в Абхазію і Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути