вівторок, 03 серпня 2010 15:31

Грузія конфіскувала українське судно

Грузія конфіскувала українське судно

Суд міста Поті (Грузія) заарештував українське судно "Аккорд". Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

За словами речника МЗС, чотирьом членам екіпажу - громадянам України - було пред'явлено обвинувачення в незаконному перебуванні на території Абхазії у червні 2010 року та порушенні закону Грузії "Про окуповані території".

"Відповідно до рішення Потійського міського суду 29 липня згадані громадяни України на час слідства були звільнені під грошову заставу, судом прийнято рішення про конфіскацію судна, як засобу скоєння злочину", - заявив Дікусаров.

За його словами, зараз триває судовий розгляд. За даними МЗС України теплохід знаходиться в акваторії військово-морської бази порту Поті. Обмежень щодо пересування українських моряків немає, вони забезпеченні водою та продуктами харчування. Також, за даними українського зовнішньополітичного відомства, на теплоході перебуває представник судновласника.

Наразі вирішується питання щодо доцільності подальшого перебування членів екіпажу на "Аккорді". "МЗС України вживає заходів дипломатичного характеру для врегулювання ситуації", - підкреслив Дікусаров.

Як повідомлялося, 28 липня в грузинському порту Поті було затримано судно "Аккорд" під українським прапором за незаконний захід у абхазький порт Сухумі в червні поточного року.

Як відомо, Грузія називає Абхазію і Південну Осетію окупованими територіями. Раніше влада країни неодноразово затримувала кораблі, що порушують правила заходу в акваторію Абхазії.

У свою чергу МЗС Абхазії висловило протест у зв'язку з затриманням грузинськими прикордонниками українського судна, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Грузія конфіскувала українське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути