Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2009 13:10

Грузинська опозиція розблокувала центральну вулицю Тбілісі

Грузинська опозиція розблокувала центральну вулицю Тбілісі
Грузинська опозиція, яка з квітня проводить масові акції протесту в Тбілісі з вимогою відставки президента Михайла Саакашвілі, в ніч на п"ятницю, 15 травня, відкрила дорогу перед будівлею Громадського телебачення Грузії - вулицю Костава.

На даному етапі залишаються перекриті половина проспекту Руставелі та площа Свободи. Дістатися до будинку парламенту і Держканцелярії можливо тільки пішки або в об"їзд провулку.

Рішення про відкриття вулиці Костава, яка була перекрита впродовж кількох тижнів, ухвалили в результаті тривалих консультацій які проводилися 14 травня впродовж цілого дня. Вулицю за рішенням опозиції мали відкрити в четвер зранку, хоча цю ідею опротестували активісти назвавши її "кроком назад".

Ініціатором відкриття вулиці Костава в середу став колишній посол Грузії в ООН, лідер Альянсу для Грузії Іраклій Аласанія. За його словами, акції повинні перерости в інші конкретні форми, а відкриття вулиці "жестом доброї волі демонстрантів, щоб показати, що опозиція готова до конструктивного ведення процесів". Разом з тим він заявив, що акції перед Громадським телебаченням і в інших місцях обов"язково триватимуть.

Проти цієї ініціативи виступила колишній спікер парламенту, лідер партії Демократичний рух - Єдина Грузія Ніно Бурджанадзе, яка заявила, що є прихильницею "конкретних, активних дій, але обов"язково конституційних"."У Аласанія свій шлях, у мене свій. У того, хто швидше досягне мети, шлях і є правильним", - зазначила Бурджанадзе.

Пізніше були зроблені заяви про те, що незважаючи на розбіжність думок з низки тактичних питань, опозиція залишається єдиною навколо однієї мети - відставка президента.

Як повідомлялося, грузинська опозиція визначилася з планом дій на найближчі два тижні, згідно з яким географія і масштаби акцій протесту розширюються, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція розблокувала центральну вулицю Тбілісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути