понеділок, 03 листопада 2008 16:04

Гроза залишила Францію і Іспанію без світла

На південному сході Франції сьогодні відбувся крупний збій в постачанні електроенергією. В результаті повністю без електрики залишилися два департаменти - Приморські Альпи і Вар. Частково відключена електроенергія в розташованому західніше департаменті Буш-дю-Рон.

Точні причини збою не відомі. На думку представників головної французької енергетичної корпорації "Електрісите де Франс", він може бути викликаний крупним "інцидентом на лінії ЛЕП високої напруги". Великомасштабні збої в мережах регіону почалися вранці. Їх компанія розцінює як надзвичайні.

Без електрики залишилися мільйони чоловік, зокрема, населення основних міст регіону - Ніцци, Канн, Антібов і Грасса. Повністю зупинився залізничний транспорт, трамваї, ліфти в будівлях. Не можуть працювати магазини. Зупинені найбільші підприємства, серед яких, - що належать авіаційнно-космічному комплексу, а також хімічні заводи.

Згідно з першими даними, порушено і енергопостачання розташованого рядом князівства Монако. Аеропорт Ніцци, що має автономні джерела живлення, продовжує приймати і відправляти літаки.

Збої в подачі електрики пов"язані з сильними зливами, шквалистими вітрами і грозами, які спостерігаються в регіоні впродовж останньої доби. В результаті там вийшли з берегів відразу декілька крупних річок. Евакуйовані сотні жителів, закрито багато доріг, зокрема автомагістраль Ліон-Париж. Одна людина пропала без вісті.

Аналогічне лихо переживає в цих дніїспанськая Каталонія. Особливо важка ситуація склалася в районі міста Таррагони і Салоу. Тут теж сотні евакуйованих, перервано автомобільне і залізничне повідомлення між містами Барселона і Валенсію. Відомо про два пострадавших, повідомляє "Вести.ру".

Зараз ви читаєте новину «Гроза залишила Францію і Іспанію без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути