пʼятниця, 18 листопада 2011 12:50

Грип прийде з Росії - наступного тижня там очікується підвищення епідпорогу

Грип прийде з Росії - наступного тижня там очікується підвищення епідпорогу

За підсумками минулого тижня в Україні не було підвищено епідемічний поріг. Але наступного тижня епідеміологи очікують підвищення захворюваності в східних регіонах через те, що в  Ростовській і Воронезькій областях РФ перевищений епідпоріг за рахунок аденовірусної інфекції. Про це на прес-конференції повідомив директор Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Андрій Александрін, передає Gazeta.ua.

"Поки в нас найбільший рівень захворюваності в Київській області й Києві, а найнижчий - у Харківській і Тернопільській областях. Ріст захворюваності відбувається за рахунок аденовірусної інфекції і парагрипу, але не за рахунок грипу. Поки жодного випадку грипу лабораторією не підтверджено", - сказав директор Центру грипу і повідомив, що за останній тиждень захворіло 174 446 осіб. Із них 66% дітей. Найбільше хворіють діти від 1 до 4 років. На другому місці діти від 5 до 9 років. Вони мають слабкий імунітет, який ще не може реагувати на вірусну інфекцію як у старших дітей і дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий грип дає ускладнення на легені

"У пресі повідомляли про смертельні випадки від грипу на території Європи, але на сьогодні  офіційно ми поки не можемо це підтвердити. Мені відомо, що в 72 випадках у Європі було виділено грип типу А. З них 30% типу Н1 і 70% типу Н3. У 27 випадках виділений грип В", - повідомила імунолог Наталия Винник.

За словами Винник, в Україні усі хвороби часто списують на імунітет. Але якщо дитина на рік 5-6 разів хворіє на гостре респіраторне захворювання, це не означає, що в неї поганий імунітет. Це нормальне явище, якщо дитина видужує без негативних наслідків. І використовувати весь арсенал аптеки -  імуностимулюючі, імуномодулюючі, противірусні ліки - вона не радить, бо організм може справитися й сам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час грипу не можна збивати високу температуру

"Якщо у вас підвищена температура, ви відчуваєте біль у м'язах, першіння у горлі, кашель, будь ласка, не йдуть у поліклініку. Викликайте лікаря на дім. Він призначить симптоматичне лікування. Якщо стан не буде покращуватись, температура буде важко піддаватись зниженню, ви будете почувати більшу слабкість, спостерігатиметься втрата свідомості, біль за грудиною, викликайте повторно лікаря або швидку допомогу. У такому стані вдома лікуватися не можна", - наголосила імунолог.

Зараз ви читаєте новину «Грип прийде з Росії - наступного тижня там очікується підвищення епідпорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути