пʼятниця, 13 травня 2011 13:48

В Україні спостерігається пік захворюваності вітрянкою

В Україні спостерігається пік захворюваності вітрянкою

Сьогодні є підстави говорити про пік захворюваності вітрянкою в Україні.

Про це заявила завідувачка діагностично-інфекційним відділенням НДСЛ "Охматдит" заслужений лікар України Раїса Мостовенко.

"Інфекційні хвороби мають свої підйоми (або піки) і спади, які з певною періодичністю повторюються. Кілька років тому був спалах кору, ще раніше, у 90-х роках, - дифтерії. Сьогодні є підстави говорити про пік вітрянки. Зростання захворюваності спостерігається з початку зими, зараз також реєструється багато випадків цієї інфекції. Як розвиватиметься ситуація далі - значною мірою залежить від того, як спрацюють епідеміологічна служба і лікарі - педіатри, інфекціоністи", - розповіла Мостовенко.

Вона також зазначила, що в Україні, на жаль, немає державних програм, які б визначали рівень колективного імунітету. "Коштів на це сьогодні не виділяється. Раніше, ще в радянський час, була така практика: після вакцинації проти певної інфекції групу людей спостерігали в плані "напруженості імунітету". Такі програми сьогодні украй необхідні, я вже не кажу про всі інфекції. Добре було б провести такий скринінг хоч би щодо однієї", - переконана лікар.

Нагадаємо, згідно дослідження міжнародної організації Human Rights Watch, в Україні через складну процедуру отримання наркотичних знеболюючих 80% невиліковних хворих приречені на страждання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні спостерігається пік захворюваності вітрянкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути