понеділок, 03 грудня 2007 19:08

У Вінниці 120 хворих на вітрянку

У вінницькому дитсадку N45 місяць як висить оголошення, що в групі карантин через вітряну віспу. Нею перехворіли десятеро дітей.

— Мій чоловік захворів на вітрянку, — скаржиться вінничанка Ангеліна Дубова, 30 років. —  Син приніс хворобу з дитсадка. Заклад не закрили на карантин. Сам хворів легкою формою, а в чоловіка вже тиждень температура під 40.

Дорослі переносять хворобу тяжче, ніж діти. У них часто виникають ускладнення, наприклад, зі слухом за зором. Вітряна віспа вражає всі органи, навіть нервову систему.

— Якби оголошували карантин в усьому дитсадку, то його слід було би закрити як мінімум на три місяці. Діти вітрянку переносять легко. Потім у них виробляється імунітет до неї, — розповідає начальник епідвідділу обласної санепідстанції Степан Томин. — Інкубаційний період під час цієї хвороби — 21 день, ще десять днів висипають та сходять пухирці.

У Вінниці нині 120 хворих на вітрянку. За 11 місяців цього року зареєстрували 1855 таких хворих. Серед них — 200 дорослих. Торік за цей же період було на 1 тис. хворих більше.

Лікарі запевняють, спалах вітряної віспи спричинений швидким похолоданням та слабким імунітетом людей.

Особливого лікування вітрянка не потребує. При легких формах усі висипання обробляються зеленкою або розчином фукорцину. У важких формах призначають антибактеріальні препарати та вітаміни.

— Висипи краще обробляти фукорцином, — пояснює дитячий лікар Тетяна Станіславчик. — Це по суті червона зеленка, яка зроблена на основі марганцовки. Так прищики краще підсушуються.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці 120 хворих на вітрянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути