Флавоноїд нарінгін (flavonoіd narіngenіn), що надає грейпфруту гіркуватий присмак, сповільнює поширення вірусу гепатиту С в організмі, встановили лікарі Массачусетського госпіталю (Massachusetts General Hospіtal Center for Engіneerіng іn Medіcіne, США).
На їхню думку, поєднання цієї речовини із традиційними противірусними препаратами може зменшувати складність захворювання й перешкоджати переходу гепатиту С у хронічну форму, повідомляє журнал Hepatology.
За даними Раймонда Чанга (Raymond Chung) та його колег, флавоноїд нарінгін знижує рівень ліпопротеїнів дуже низької щільності (так званого "поганого" холестерину), що грають основну роль у виділенні вірусу гепатиту С із зараженої клітини і його проникненні в здорові клітини.
Експерименти показали, що під дією речовини виділення вірусу з інфікованих клітин знижується на 80%.
За статистикою, на гепатит С заражається більше 3% населення планети, причому в переважній більшості випадків хвороба переходить у хронічну форму. Хронічний гепатит С може призводити до розвитку цирозу й раку печінки, повідомляє Освiтнiй портал.
Коментарі