четвер, 06 серпня 2015 09:04

ГПУ офіційно викликає Януковича на допит

ГПУ офіційно викликає Януковича на допит

Генеральна прокуратура опублікувала в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" повістку колишньому президенту Віктору Януковичу.

Відповідна повістка була опублікована в номері від 6 серпня.

Зазначено, що Януковича викликають на 11 серпня на 11:00 у Генеральну прокуратуру до начальника відділу Юрія Безщасного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 27 липня Печерський районний суд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича.

Також ГПУ направила до Печерського суду клопотання про застосування спеціальної (заочної) процедури притягнення до кримінальної відповідальності Януковича, колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Сергія Арбузова, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, його заступника Андрія Ігнатова, колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, її заступника Олександра Стащенка.

У разі винесення судом заочного обвинувального вироку проти зазначених осіб України зможе просити суди в інших державах конфіскувати їхнє майно.

Адвокати екс-президента заявили, що ГПУ не погоджується заслухати його покази в режимі відеоконференції. У відомстві таку заяву розцінюють як піар.

 

Зараз ви читаєте новину «ГПУ офіційно викликає Януковича на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути