пʼятниця, 13 березня 2009 09:54

Горбачов довіряє "демократу Путіну"

Горбачов довіряє "демократу Путіну"
Колишній глава Радянського Союзу Михайло Горбачов відвідав Лондон.В ході візиту зі своїм політичним партнером Олександром Лебедєвим, новим власником більшості акцій газети Evening Standard, Горбачов виступив з коментарями про необхідну перебудову США.

"Америці потрібна перебудова негайно. Я читав лекції в США, і після цих моїх слів про перебудову зал 10 хвилин аплодував мені стоячи... Пропозиції президента Обами надихають, це може бути навіть більше, ніж перебудова. І я хочу побажати успіхів йому і його кабінету", - сказав Горбачов.

"Такий великий політик в Америці сприймається як пастир, який вкаже, що робити. Але період сліпої довіри вже закінчився. Ось чому ми маємо бути солідарні і налагоджувати взаємодопомогу. Одна окрема країна ніколи не правитиме світом".

Зал 10 хвилин аплодував мені стоячи

Коментарі до сьогодні популярного на Заході "Горбі" з"явилися в пресі незадовго до наміченого на квітень саміту "великої двадцятки" в Лондоні, на якому лідери економічно розвинених країн знову спробують виробити ефективну стратегію для приборкання кризи.

На думку Горбачова, світу потрібна "нова модель" розвитку, треба кардинально реформувати МВФ і Світовий Банк. Михайло Сергійович категорично проти проявів "надмірного споживання" останніх років і колосальної прірви між бідними і багатими.

Вечір середи Горбачов провів на добродійному концерті разом з Маргарет Тетчер, збираючи кошти на Філармонічний оркестр і Фонд Горбачова. Він критикував ідеї консерваторів: "Спочатку їм треба поміняти спосіб мислення. Можливо, консерватори хотіли б узяти ініціативу до своїх рук, але поки вони до цього не готові".

Торік колишній лідер СРСР і пан Лебедєв організували нову опозиційну партію в Росії з прицілом на парламентські вибори 2011 року. Горбачов вважає, що Путін не є загрозою для процесу демократизації як такого. "Путін сам хоче вирішити проблеми демократизації - і якомога швидше".

За матеріалами TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Горбачов довіряє "демократу Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути