вівторок, 06 листопада 2018 17:17

Головного лікаря позбавили престижної премії через смерть дитини

Головного лікаря позбавили престижної премії через смерть дитини
Лікарю призначили стипендію як видатному діячу охорони здоров'я. Фото: kor.ill.in.ua

Президент Петро Порошенко позбавив державної стипендії Богдана Бойчука, головного лікаря Жидачівської районної центральної лікарні у Львівській області.

Через неправильний діагноз в медичному закладі загинув 12-річний хлопець, повідомляє указ президента №356 від 6 листопада.

Лікарю призначили стипендію як видатному діячу охорони здоров'я 29 грудня 2017 року. Стипендія є дворічною і становить 1,5 прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, станом на 6 листопада - 2 153 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звучання серця можна аналізувати як музику - кардіолог

Кандидатуру Бойчука на стипендію запропонували у вересні 2017 року профільним департаментом Львівської ОДА. Міністерство внесло її реєстру в листопаді 2017.

Паралельно з цими подіями в закладі проводилося розслідування. 27 червня 2017 року через несвоєчасне лікування там загинув 12-річний Роман Кулак. У грудні експертні комісії визнали провину лікарів у смерті дитини. МОЗ вирішив відкликати держстипендію Бойчука.

Цим же указом Порошенко призначив дворічну стипендію Ігорю Дзюбанському. Він завідувач кафедри хірургії інституту післядипломної освіти Тернопільського університету ім. Горбачевського Міністерства охорони здоров'я.

Історія військового 50-річного Юрія Барашенка, якого знайшли з 5 вогнепальними пораненнями в голову поблизу міста Попасна Луганщини, сколихнула суспільство після того, як його смерть назвали самогубством.

Родина теж не повірила у це. Добилася ексгумації тіла, провели незалежну експертизу. Висновок судмедексперта Маіса Сологуба перевернув справу військовослужбовця догори дригом. Довів, загиблий не міг покінчити життя самогубством, вистріливши собі в голову 5 разів.

Зараз ви читаєте новину «Головного лікаря позбавили престижної премії через смерть дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути