субота, 24 березня 2012 18:27

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Головний міліціонер Миколаївщини назвав гвалтівників Макар сиротами

Головний міліціонер Миколаївщини назвав гвалтівників Макар сиротами
Валентин Парсенюк ознайомив з офіційною версією подій. Фото: umvs.mk.ua

"Мажорів" серед підозрюваних у справі Оксани Макар немає. Про це заявив начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк під час сесії Миколаївської облради у п'ятницю.

Як передає УНІАН, Парсенюк ознайомив депутатів і представників ЗМІ з офіційною версією подій, пов`язаних з розслідуванням справи. У залі був присутній також і прокурор Миколаївської області Володимир Гальцов.

"Основний фігурант – напівсирота. Мати його проживає в селі в Очаківському районі. Він проживав з дружиною і маленькою дитиною в гуртожитку в Миколаєві. Наступний - також напівсирота, в якого є тільки мати-бібліотекар. Батько, який працював слюсарем, помер у січні цього року", - сказав Парсенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Макар випила пляшку пива і 20 грамів горілки

"Третій фігурант – справді, прийомний син колишньої голови Єланецької райдержадміністрації, котра вже практично три роки на пенсії. Батько – також на пенсії. Якщо судити з погляду журналістів, то можна умовно одного з них назвати представником мажорів, інші – напівсироти", - сказав начальник миколаївської міліції.

Він додав, що ніхто з них раніше не був судимий і не вимагав посиленої уваги правоохоронців. Про потерпілу Оксану Макар начальник УМВС сказав, що їй 18,5 років, вона – жителька селища Луч Жовтневого району Миколаївської області. Дівчина з неблагополучної сім`ї.

Парсенюк також розповів, що спочатку замах на дівчину розглядали як нещасний випадок, а Оксану прийняли за бомжа.

"Перше враження від місця події – бомж грілася біля багаття, пила, тому що там була недопита пляшка горілки, був пакет, якісь харчі. Грілася і палила багаття. Все свідчило, що було саме так. У багатті вона не була, а була поряд. Про себе нічого не могла сказати. Сказала тільки, що нічого не пам`ятає і попросила закурити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Макар ходила на трасу заробляти проституцією - сусідка

Тому, за словами начальника обласної міліції, огляд місця події почався слідчо-оперативною групою як при нещасному випадку і так був зареєстрований спочатку. Парсенюк відзначив, що саме ця обставина стала приводом для того, що правоохоронців під час перевірки, що проводилася Генпрокуратурою і МВС України, звинуватили в порушенні посадових інструкцій.

Нагадаємо, 9 березня Євген Краснощок, 23 роки, разом із приятелями, 22-річним Артемом Поганесяном і на рік старшим Максимом Присяжнюком, згвалтували 18-річну Оксану Макар.

Щоб та не заявила в міліцію, придушили її. Тіло загорнули в простирадло і віднесли на будмайданчик. Там кинули в яму зі сміттям і підпалили. В дівчини обгоріло 55% поверхні тіла, зварилися нирки, обгоріла печінка. Напівживу, її знайшов у ямі випадковий перехожий.

Зараз ви читаєте новину «Головний міліціонер Миколаївщини назвав гвалтівників Макар сиротами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути