Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2007 08:47

Головний медик Москви вигнав із клініки хвору дитину

Переживши 50-градусний мороз на висоті 10 000 метрів, Андрій Щербаков не зміг розтопити холодних сердець столичних лікарів, що зважилися виставити за поріг лікарні дитину з обмороженими руками. У рідній Пермі Андрію загрожує ампутація кистей рук, провина за яку фактично може лягти на керівника Департаменту охорони здоров"я Москви Андрія Сельцовського.

Вчора відбувся консиліум, на якому пермські медики вирішили поки утриматися від ампутації кистей 15 літнього Андрія Щербакова і спробувати зупинити гангрену без хірургічного втручання.

Провінційні лікарі роблять все можливе, щоб запобігти ампутації. Але вони не дають гарантій, що зможуть врятувати життя підлітка без ампутації.

Пермські лікарі дивуються з нелюдяності людей, що видворили важко хворого хлопчика із столичної клініки.

Чим відомий Андрій Сельцовський, окрім свого заслуженого батька, військового хірурга Петра Сельцовського?

Скандали, що розгоралися навколо екс-міністра Михайла Зурабова, його благополучно оминули. На всі запитання москвичів, стурбованих ситуацією у сфері охорони здоров"я міста, Сельцовський завжди відповідав, що Москву катаклізми обійшли стороною. Проте 5 років тому головний медик столиці вже дав привід подивитися на себе по-іншому – "Норд-ост". Тоді штурм на Дубровці забрав життя 128 заручників. Велика частина з них, на думку ряду експертів, загинула через несвоєчасно надану медичну допомогу, відповідав за яку Андрій Сельцовський.

До речі, особлива роль Сельцовському належить і у введенні полісів обов"язкового медстрахування, які, як виявилось, легко вирішують долю "немосквичей", що опинилися на лікарняному ліжку в столиці Росії. Атрибуту бездушної медицини, для якої не існує хворої дитини. А є тільки прописка. Твой День.

Зараз ви читаєте новину «Головний медик Москви вигнав із клініки хвору дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути