пʼятниця, 10 лютого 2023 21:00

Головні новини дня: масштабний обстріл енергетичної інфраструктури

Головні новини дня: масштабний обстріл енергетичної інфраструктури
Україна пережила 14-й масштабний обстріл. Фото: "Перший Західний"

Gazeta.ua нагадує головні новини п'ятниці, 10 лютого.

Уранці 10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі – 16-ї атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю Росії знову були електростанції та об'єкти високовольтної мережі. Географія уражень – східні, західні і південні регіони.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та "Калібр". З 71 запушеної ракети силам ППО вдалося збити 61.

Є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у трьох областях, повідомив міністр енергетики Герман Глущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Веніславський про "звільнення" Резнікова: це був експромт, не узгоджений з президентом

Унаслідок масованого обстрілу пошкоджена високовольтна інфраструктура та генерація у західних, центральних та східних областях України. Через це можуть спостерігатися перебої з електропостачанням, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабмін звільнив п'ятьох заступників міністра внутрішніх справ. Також першого заступника міністра економіки та заступницю голови Держагентства розвитку туризму. Звільнено п'ятьох заступників міністра внутрішніх справ: Мері Акопян, Ігоря Бондаренка, Сергія Гончарова, Богдана Драп'ятого та Катерину Павліченко.

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки. Це було насичене засідання. Про це глава держави повідомив у традиційному вечірньому зверненні наприкінці 352-го дня війни. "Детально розглянули ситуацію на передовій, зокрема на Донеччині – Бахмутський та інші найгарячіші напрямки. Важкі напрямки. Уже готуємося до нового "Рамштайну" – зокрема й про це говорили. Про нові опції в обороні, які маємо відкрити для України разом із партнерами", – зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: масштабний обстріл енергетичної інфраструктури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути