Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2023 17:55

Кабмін звільнив п'ятьох заступників голови МВС і не лише

Кабмін звільнив п'ятьох заступників голови МВС і не лише
Уряд звільних заступників міністра внутрішніх справ. Фото: МВС України

У п'ятницю, 10 лютого, Кабмін звільнив п'ятьох заступників міністра внутрішніх справ.

Також першого заступника міністра економіки та заступницю голови Держагентства розвитку туризму. Про кадрові зміни в міністерствах повідомив представник уряду в Раді Тарас Мельничук.

Звільнено п'ятьох заступників міністра внутрішніх справ: Мері Акопян, Ігоря Бондаренка, Сергія Гончарова, Богдана Драп'ятого та Катерину Павліченко.

Без посади заступниці голови Державного агентства розвитку туризму з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації залишилася Ольга Рабійчук. Дениса Кудіна звільнили з посади першого заступника міністра економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву щодо призначення Малюка та Клименка

П'ять заступників очільника МВС, яких вже звільнили, подали у відставку, повідомила прессекретар МВС Мар'яна Рева "Укрінформу".

"Це звична процедура. Вона прописана у законі: коли звільняється міністр, то подають у відставку перший заступник та всі заступники міністра. МВС втратило керівництво за трагічних обставин, однак закон передбачає, аби заступники пішли саме за такою процедурою", – сказала Рева.

Чи буде хтось перепризначений зі звільнених заступників чи на їхні місця призначать інших, вирішить Кабінет міністрів.

18 січня під Києвом розбився гелікоптер з керівництвом МВС. Загинув, зокрема, міністр Денис Монастирський. Того ж дня обов'язки Монастирського уряд поклав на Ігоря Клименка.

Клименко понад 20 років працює у структурах Міністерства внутрішніх справ. З 25 вересня 2019 року до 20 січня 2023 року він був головою Національної поліції України.

6 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль зареєстрував у парламенті подання про призначення Клименка на посаду міністра внутрішніх справ. 7 лютого Верховна Рада підтримала це призначення.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін звільнив п'ятьох заступників голови МВС і не лише». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути