вівторок, 10 травня 2011 16:25

Голова Івано-Франківської облради вперше не прийшов вшанувати ветеранів

Голова Івано-Франківської облради вперше не прийшов вшанувати ветеранів

Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич звинуватив обласну виконавчу владу та правоохоронців у порушенні закону про заборону використання червоних прапорів на території Прикарпаття.

Про це він заявив 10 травня на брифінгу для журналістів.

"Факти використання червоних прапорів були зафіксовані в Івано-Франківську та в Коломиї",- зазначав Сич.

За його словами депутати обласної ради мали намір не допустити демонстрацію червоного прапора, однак "правоохоронці не пропустили до ветеранів жодного депутата, ігнорували представлення депутатського посвідчення, а керівники силових структур ніяк не реагували".

Олександр Сич повідомив, що на наступне скликання сесії Івано-Франківської облради буде винесено питання про хід виконання рішення про заборону використання червоних прапорів.

Таким чином, усі факти порушення ухвали обласної ради від 15 квітня будуть зібрані та опрацьовані депутатською комісією з питань законності та правопорядку.

"Не можна забігати наперед і говорити про результати рішення комісії… Посадові особи повинні діяти виключно в межах повноважень, встановлених законом. Оцінку їхнім діям надаватиме комісія", - відзначив Сич.

За словами голови, якщо одні мають право демонструвати чужу символіку, інші так само мають право виявляти свій протест проти неї.. Тож нічого протиправного "свободівець" в цьому не бачить. Так прокоментував він дії "свободівців" та їх прихильників, які зривали георгіївські стрічки з грудей ветеранів і кидали їх до ніг.

"Зривання стрічок – це позиція окремих громадян" - додав голова облради.

Сич , як посадова особа не з'явився на урочистому мітингу та панахиді з нагоди Дня Перемоги, що проходив в меморіальному сквері міста Івано-франківська.

Вперше за 20 років незалежності на Прикарпатті керівник такого високого рівня не вшанував пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Нагадаємо, 9 травня "свободівці" провели в Івано-Франківську протестну акцію проти використання червоних прапорів. Депутати всіх рівнів від ВО "Свобода" зібралися біля пам'ятника Іванові Франку на вулиці Незалежності. У руках вони тримали державні прапори з чорними стрічками і партійну символіку, а також – транспаранти: "Геть червоні ганчірки!", "Геть червону символіку!". "Свободівці" кричали "Ганьба!" керівництву і викладачам місцевих ВНЗ, які разом зі студентами прямували до традиційного місця проведення мітингу на 9 травня – Меморіального кладовища.

Зараз ви читаєте новину «Голова Івано-Франківської облради вперше не прийшов вшанувати ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути