Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 08:10

Голландія завела кримінальну справу на Березовського

Податкова поліція Нідерландів порушила кримінальну справу проти російського підприємця Бориса Березовського, якому наданий політичний притулок у Великобританії. Про це заявив глава Слідчого комітету при прокуратурі РФ, перший заступник Генпрокурора Олександр Бастрикін.

"До Москви приїжджали податкові поліцейські з Голландії, вони порушили справу про легалізацію Березовським злочинно нажитих доходів в Західній Європі", - заявив чиновник.

Бастрикін також нагадав, що в Росії Березовський звинувачується в розкраданні грошових коштів "автоваза", "обміні ОМОНовців на засуджених чеченців і в легалізації злочинно нажитих грошових коштів". "Цю справу планується направити до суду в жовтні, але не раніше, ніж буде ухвалений вирок у справі "Аэрофлота"", - уточнив замгенпрокурора.

Крім того, в червні виділена в окреме виробництво ще одна справа - про розкрадання Березовськім 85 мільйонів французьких франків в комерційному банку "Сбс-агро", додав він. У цій справі суд вже наклав арешт на нерухомість підприємця у Франції і заарештував його самого заочно.

Раніше в понеділок генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що кримінальні справи на Березовського також заведені в Бразилії, Франції і Швейцарії.

Сам Березовський розповів, що не отримував ніякої офіційної інформації про збудження проти нього справи в Нідерландах. "У мене немає ніяких справ в Голландії", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Голландія завела кримінальну справу на Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути