неділя, 17 листопада 2019 20:55

Главу Укрексімбанку Гриценка затримали за повернення державі грошей Януковича - адвокат

Главу Укрексімбанку Гриценка затримали за повернення державі грошей Януковича - адвокат
Адвокат глави Укрексімбанку Гриценка заявив, що його підзахисного затримали за повернення державі грошей Януковича. Фото: Mi100.com

Адвокат глави Укрексімбанку Олександра Гриценка Денис Галанський заявив про тортури його підзахисного і порушення закону під час затримання.

"СБУ коментує влаштоване співробітниками спецслужби бандитське викрадення Олександра Гриценка, називаючи його затриманням за дорученням Генеральної прокуратури України", - сказав Галанський, передає Інтерфакс-Україна.

Адвокат додав, що замість доставки Гриценка до найближчого органу досудового розслідування його "кілька годин возили містом у кайданках, піддаючи тортурам". За словами Галанського, під приводом медичного огляду Гриценка "доставили до лікарні, але після прибуття адвокатів від огляду відмовилися і відвезли в ізолятор, а протокол почали складати через 8 годин".

Адвокат Денис Галанський також заявив, що його підзахисного затримали за те, що він забрав кошти Януковича на користь держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерка Маркарова могла вивести елітний будинок із банку на свою фірму — "Схеми"

"З 78 сторінок підписаного відомим на всю України прокурором Костянтином Куликом повідомлення про підозру голові правління ПАТ Укрексімбанк Олександру Вікторовичу Гриценку, конкретним діям власне Гриценка присвячено буквально кілька речень.

А саме Кулик звинувачує Гриценка у тому, що він як керівник ПАТ Укрексімбанк наполегливо вживав заходів щодо погашення заборгованості за виданими банком кредитами, у тому числі і за рахунок заставного майна і коштів.

І досяг успіху, "на підставі отриманих судових рішень" (цитата) домігся стягнення на користь державного ПАТ "Укрексімбанк" коштів і майна.

Кулик може скільки завгодно розписувати кому належали заставлені кошти і майно (Кулик пише - злочинній організації Януковича) і яким чином вони були здобуті.

Керівник ПАТ Укрексімбанк Гриценко стягнув кошти і майно на користь державного банку і на підставі судових ухвал, отже не скоїв жодного правопорушення, навпаки, захистив інтереси ПАТ Укрексімбанк", - переконує Галанський.

Голову Укрексімбанку Олександра Гриценка затримали співробітники СБУ за дорученням Генеральної прокуратури.

За офіційними даними, його підозрюють у сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом чиновниками часів екс-президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Главу Укрексімбанку Гриценка затримали за повернення державі грошей Януковича - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути