Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 19:02

Глави кінокомпаній США не вестимуть переговори зі сценаристами

Глави кінокомпаній-членів Альянсу продюсерів кіно- і телефільмів США підписали угоду, згідно з якою вони зобов"язуються не вести з Гільдією сценаристів переговори про укладення тимчасової угоди. Вона припускає подальшу заміну повнішим та конкретнішим договором, пише Reuters.

Раніше страйкуючі сценаристи заявили, що будуть вимагати від членів Альянсу вести переговори в індивідуальному порядку, не вдаючись до послуг парламентерів.

На минулих вихідних також стало відомо, що продюсерська компанія Девіда Летермана, відомого американського шоумена, готова піти на переговори про тимчасовий контракт, не прислухаючись до думки телеканалу CBS, на якому йде шоу Летермана.

Серед тих, хто підписав угоду - глави компаній CBS, 20th Century Fox, Paramount Pictures, Walt Disney, Sony Pictures, Warner Bros і Metro-Goldwyn-Mayer.

Нагадаємо, що в листопаді 2007 року Гільдія сценаристів почала страйк. Вона вимагає переглянути існуючу систему виплат винагороди авторам сценаріїв від продажів фільмів через інтернет. Страйк приносить індустрії розваг США збитки в декілька десятків мільйонів доларів щонеділі. Найсильніше від акції протесту постраждали виробники ток-шоу і телесеріалів, що виходять в ефір кілька разів на тиждень, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Глави кінокомпаній США не вестимуть переговори зі сценаристами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути