понеділок, 17 вересня 2007 09:05

Глава МЗС Франції: "Світова спільнота повинна бути готовою до війни з Іраном"

Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер заявив, що світ повинен готуватися до війни, яка може бути викликана ядерними амбіціями Ірану, передає британська корпорація ВВС. "Ми повинні готуватися до найгіршого, а найгірше - це війна", - сказав Кушнер у інтерв"ю французькому ТБ і радіо. За його словами, переговори з Іраном з приводу його ядерної програми повинні продовжуватися "до самого кінця", проте якщо Тегеран створить ядерну зброю, то це буде "реальна загроза всьому світові". Іран заперечує, що має намір створити ядерну зброю, але в той же час продовжує здійснення проекту зі збагачення урану.

Кушнер також відзначив, що уряд Франції звернувся з проханням до ряду великих французьких компаній не розпочинати ділових операцій із Іраном. "Ми не забороняємо французьким компаніям подавати свої заявки, - сказав він, - але ми порадили їм не робити цього".

За словами глави МЗС, Франція хоче, щоб Євросоюз готувався до введення санкцій відносно Ірану: "Ми вирішили підготувати остаточний пакет санкцій на додаток до санкцій ООН. Поки що ми ведемо переговори".

Раніше Рада безпеки ООН ввела економічні санкції відносно Ірану, але не дала дозволу на військову операцію проти Тегерана, відзначає "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Франції: "Світова спільнота повинна бути готовою до війни з Іраном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути