субота, 20 червня 2015 16:06

Герінг не визнавав Нюрнберг, а Путін відмовився визнати Гаазький суд

Герінг не визнавав Нюрнберг, а Путін відмовився визнати Гаазький суд
Фото: metayogg.com

Росія вважає незаконним арешт свого закордонного майна за рішенням Гаазького суду, оскільки не визнає його компетенції. Про це на зустрічі з представниками міжнародних інформаційних агентств в Санкт-Петербурзі заявив президент РФ Володимир Путін.

Передає російська "Нова газета".

"По справах подібного роду Гаазький арбітражний суд має компетенцію тільки відносно тих країн, які підписали і ратифікували Європейську енергетичну хартію", - сказав Путін.

Президент Росії також пов'язав арешт російського закордонного майна зі справою ЮКОСа.

Раніше глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв виключив можливість виплати компенсацій колишнім акціонерам ЮКОСа, назвавши рішення суду в Гаазі неправомірним.

На цьому тижні стало відомо про арешт російського державного майна в Бельгії та Франції. Представники Європейського суду з прав людини поспішили спростувати інформацію про те, що арешт пов'язаний з їх рішенням у справі ЮКОСа, тим самим зробивши зв'язок арештів з рішенням гаазького арбітражу очевидною.

У липні минулого року третейський суд в Гаазі задовольнив позов екс-акціонерів ЮКОСА і зобов'язав Росію виплатити позивачам 50 млрд доларів як компенсацію. Незабаром після оголошення цього рішення іншого суду - Європейський суд з прав людини - засудив російську сторону до виплати колишнім акціонерам компанії 1,86 мільярда євро.

В історії були випадки, коли колишні високопосадовці та правителі не визнавали міжнародни суди. Зокрема нацисти Герман Герінг та Йоахім Ріббентроп не визнавали Нюрнберський процес. А Слободан Мілошович - Гаагський трибунал.

Зараз ви читаєте новину «Герінг не визнавав Нюрнберг, а Путін відмовився визнати Гаазький суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути