четвер, 18 лютого 2021 13:35

Генштаб ЗСУ висловив протест Укрпошті

Генштаб ЗСУ висловив протест Укрпошті
Укрпошта планує випустити марки про ЗСУ 23 лютого. Фото: ukrposhta.ua

Укрпошта планує 23 лютого випустити тираж колекційних поштових марок на честь українських військових під назвою "Збройні сили України. Сухопутні війська".

Відповідна інформація вказана у філателістичному бюлетені на сайті відомства. Також додають, що випуск тиражу марок здійснено за підтримки Міністерства оборони України. Проте Генеральний штаб ЗСУ висловив протест Укрпошті та пропонує відстрочити випуск марок, наприклад, на 14 березня - День українського добровольця.

Пояснюють, що 23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії. Тому ця дата є неприпустимою для промоції ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові ЗСУ та НАТО піднялись на Говерлу - потужні фото

На ситуацію негативно відреагував член політради партії "Європейська солідарність" Віталій Гайдукевич, який за часів Петра Порошенка при Міноборони розробляв концепцію нового обмундирування військ і знаків розрізнення.

"Марки хочуть представити 23 лютого. У день окупантської армії. Я щось пропустив? Москалі взяли штурмом кабінет міністра оборони України?" - написав Гайдукевич.

З 2014 року Україна не святкує радянсько-російське свято День захисника Вітчизни через окупацію РФ Криму і збройну агресію росіян на Донбасі. Відтоді в українських військових є своє свято - День захисника України, який відзначається 14 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ висловив протест Укрпошті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути